Tel: 0280-181 00

Malung-Sälens kommun - Box 14 - 782 21 Malung - Besöksadress: Lisagatan 34

  • Kontakt

Ett rikt föreningsliv

Malung-Sälens kommun har ett mycket rikt föreningsliv som bedriver verksamhet inom allt från fotboll och golf till skidåkning och skytte. Nedan presenteras några av de större föreningarna.

Malungs GK

Malungs GK erbjuder 9 hål med alternativa tees på flera av hålen. I många fall känner man inte igen hålet från första varvet när man ställer sig på den alternativa utslagsplatsen, vilket är ett gott betyg för de som placerat ut de alternativa utslagsplatserna. Banan slingrar sig fram längs med Västerdalälven i naturskönt område och är relativt kuperad.

Mer om Malungs GKlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Malungs OK Skogsmårdarna

Malungs OK bildades redan 1935 men då under namnet OK Skogsmårdarna. Idag bedrivs aktiv verksamhet för såväl ungdomar, elit och bredd. Under 2000-talet har Malungs OK blivit svenska mästare i stafett vid tre tillfällen (2001, 2009 och 2012).

Mer om Malungs OK Skogsmårdarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Malungs IF

Malungs IF som bildades 1920 bedriver verksamhet inom fotboll, ishockey och skidor. Föreningen har en egen fotbollshall.

Mer om Malungs IFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Malung-Sälens ridklubb

Klubben har en anläggning som består av ett stall, en ridskoledel och en privathästdel, ridhus och utebana. Ridskolan äger 13 hästar var av cirka hälften är ponnyer.

Mer om Malung-Sälens ridklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sälens IF

Sälens IF som bildades 1922 bedriver verksamhet inom fotboll, friidrott, gymnastik och skidor. Föreningens idrottsplats Tjärnheden håller hög klass. Här finns tre fotbollsplaner. Löparbanor samt ett fritidsområde. Vid idrottsplatsen ligger även klubbhuset.

Mer om Sälens IFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lima MC

Lima Motorsällskap grundades 1973 och är i dag en aktiv motorklubb med över 600 medlemmar. Klubben har flera framgångsrika förare i olika discipliner och har under åren arrangerat en mängd olika tävlingar. Mest känt klassiskt sett är Lima MS för sitt vinterrally LBC Ruschen, som blivit en klassiker i rally-Sverige.

Mer om Lima MClänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lima SKG

Lima SKG som bildades 1967 bedriver verksamhet inom skyttesport och skidskytte. Lima skidstation har ett antal olika banor av varierande längd. Föreningen har planer på att bygga en stor multiarena för att i framtiden ska kunna arrangera både nationella och internationella evenemang. Det handlar om både längdskidor, skidskytte, skytte, fiske, snöskoterrace och rekreation för handikappade.

Mer om Lima SKGlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2017-08-21 av